Voorstellingen

 

Voorstellingen 2019:

 

Klik hier om uw tickets te kopen.

 

Rapunzel (mei/juni 2019)

De moeder van Raponsje ziet tijdens haar zwangerschap raponsjes (veldsla, Valerianella locusta, in het Duits: Rapunzel) in de tuin van de buurvrouw en laat haar man die stelen. Als hij betrapt wordt, belooft hij de buurvrouw, een heks, het ongeboren kind. Dat blijkt een meisje en wordt direct na de geboorte meegenomen door de heks, als ze twaalf jaar wordt sluit de heks haar op in een hoge toren.

 

De heks kan alleen bij Raponsje in de toren komen langs haar haar, dat zo lang is dat het tot aan de grond reikt. Later lukt het een prins, door haar gezang gelokt, ook naar boven te klimmen. Als de heks daarachter komt, wordt het haar van Raponsje afgeknipt en wordt ze verbannen naar een woestenij.

 

De heks wacht de prins in de toren op; die schrikt en valt uit de toren in een doornstruik, waarop hij blind wordt. Zo dwaalt hij door de wereld en komt op een dag Raponsje tegen. Haar tranen laten hem weer zien, ze heeft inmiddels een tweeling (een jongen en een meisje) ter wereld gebracht.

 

De prins neemt zijn familie dan mee naar zijn eigen rijk.

 

Klik hier om uw tickets te kopen.

 

 

De Storm (september 2019)

Het hele stuk door heeft Prospero de touwtjes in handen. Hij gedraagt zich als een machtige regisseur die alle gebeurtenissen en alles wat de personages overkomt tot in details regelt. Hij is ook op de hoogte van alle complotten en intriges die de drenkelingen onder elkaar en tegen hem smeden doordat de onzichtbare geest Ariel voor hem spioneert. Op die manier zijn de andere personages, zonder dat ze zich ervan bewust zijn, slechts machteloze marionetten in het spel dat Prospero bedacht heeft.

 

Nadat zijn broer Antonio hem als rechtmatige hertog van Milaan heeft afgezet, spendeert Prospero al zijn tijd op het eiland om zijn magische kunsten te vervolmaken.

 

Na twaalf jaar studie is hij klaar om zijn vijanden te verslaan en wanneer het lot hun schip tot nabij de kust van het eiland brengt, ontketent Prospero met zijn magie een storm, waaraan het stuk zijn titel ontleent.

 

 

Dit zijn de gespeelde voorstellingen van 2018:

 

Hemels:

Klik hier voor de foto's

 

Belle en het Beest:

Klik hier voor de foto's