De Speledonckers

 

WERKGROEPEN

 

De Speledonckers kent vele werkgroepen om het theater te onderhouden en de voorstellingen te kunnen realiseren en goed te laten verlopen.

 

Indien u een van de werkgroepen wilt komen versterken neem dan contact op met Ingrid van der Lubbe via het mailadres: werkgroepen@speledonckers.nl.

 

 

BEHEER EN ONDERHOUD

Deze werkgroepen zorgen voor onderhoud, reparatie en schoonhouden van het theater en de bijbehorende gebouwen. Het streven is om 1 a 2 keer per jaar met een grotere groep vrijwilligers het groot onderhoud aan te pakken. Verder proberen we elk jaar met NL Doet een externe groep mensen te benaderen om andere specifieke karweien in en om het theater uit te voeren.

 

FACILITAIR

Deze werkgroep zorgt ervoor dat de toestroom van bezoekers tijdens de voorstellingen in goede banen wordt geleid. Denk daarbij aan parkeerbeheer, kassabezetting, muntverkoop, catering voor spelers, horeca voor bezoekers, etc.

 

KLEDING

Voor iedere productie worden nieuwe kostuums ontworpen en gemaakt. Dit gebeurt door een groep handige naaisters. Er is een werkgroep kleding voor de jeugdvoorstelling en een voor de volwassenenvoorstelling.

 

GRIME EN KAP

Voor elke voorstelling zorgt deze groep voor de grime en de kapsels. In overleg met de regisseur wordt de sfeer en looks besproken. In de loop der jaren zijn er zo al vele prachtige creaties ten tonele gevoerd.

 

DECOR EN REKWISIETEN

De werkgroep decor en rekwisieten bouwt twee keer per jaar het decor voor de productie en zorgt voor de bijbehorende rekwisieten. Van maart tot mei wordt er gewerkt aan het decor voor de jeugdvoorstelling en van juni tot september voor de volwassenenvoorstellling. Deze werkgroep is vooral actief op zaterdag met uitzondering van de zomervakantie.

 

LICHT EN GELUID

Een voorstelling kan niet zonder de nodige licht- en geluidseffecten. Hiervoor is de werkgroeplicht en geluid verantwoordelijk. Deze groep technici zorgen voor de nodige effecten en regelen de headsets zodat de spelers goed verstaanbaar zijn.

 

PR EN COMMUNICATIE

Deze werkgroep zorgt ervoor dat u op de hoogte bent van de nieuwe voorstellingen en houdt u op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het theater en De Speledonckers.

 

 

 

Lees hier meer over onze visie & missie en onze historie.